Referentie
Lancering Bright Pensioen

Sjaak Zonneveld van Bright Pensioen

“De plus van duidelijkheid”
Sjaak Zonneveld is commercieel directeur van Bright Pensioen. Hij vertelt waarom bij de lancering van Bright Pensioen gekozen is voor Michael Visser als gespreksleider en wat het resultaat daarvan is.

Deskundigheid is niet genoeg
“De bijeenkomst was allereerst bedoeld als feestje voor onze crowdfunders, om te vieren dat we de benodigde vergunning binnen hadden. Daarnaast wilden we Bright profileren bij de pers. Om dat meteen goed te doen zoek je iemand die èn ter zake kundig is, èn ervaren in het hosten van zo’n event. Een pensioenexpert is daarbij zó gevonden, maar een deskundige die het publiek er ook werkelijk bij kan betrekken, dat is een ander verhaal.”

Frisse wind
“Michael kende ik al van de pensioenexpeditie in 2014, waar hij een paneldiscussie  presenteerde. Ik had gezien hoe hij interactie met het publiek tot stand bracht. Gewoon rondlopen met een microfoon, vragen stellen, ook aan het publiek. Kritische opmerkingen plaatsen, scherpe observaties voorleggen. Uitnodigen tot reacties. Die aanpak sloot goed aan bij wat wij voor ogen hadden. We wilden geen bijeenkomst waar het publiek alleen braaf mocht luisteren.”

De plus van duidelijk
“Bovendien wilden we een gespreksleider die fris tegen de sector aankijkt, iemand die zich kan vinden in onze visie op pensioensparen. Bijvoorbeeld als het gaat om duidelijkheid over kosten en verdienmodel. Kijk, als ik tijdens zo’n event vertel dat we open zijn over beloning en kosten, dan vraagt Michael door: ‘Wat verdien je dan zelf, wil je dat delen?’. Als ik dan zeg: drieduizend euro per maand, dan toon je direct aan dat dat geen loze belofte is. Natuurlijk krijg je daarna nog de onvermijdelijke vraag vanuit de zaal: ‘Kun je niet veel beter zelf beleggen voor pensioen?’ Michael wijst dan kort op de fiscale gevolgen daarvan. Hij houdt zijn eigen bijdrage begrijpelijk en nodigt je uit om jouw inbreng concreet te maken. Door die aanpak worden ook de voordelen van onze propositie voor het publiek een stuk duidelijker.”