Visie

Het probleem met pensioen

Pensioen is veel te moeilijk
Pensioen is dermate ingewikkeld, dat zelfs professionals alle zeilen moeten bijzetten. De mensen voor wie het pensioen uiteindelijk bedoeld is, kunnen het al helemaal niet meer bijbenen. Allemaal heel vervelend, maar de consequenties zijn veel erger:                                

Pensioen is steeds meer een mening
Door al dat complexe gedoe heeft iedereen een ander beeld gekregen van pensioen. Daardoor is het moeilijk praten met elkaar. Daarom is het ook zo moeizaam zakendoen tussen bijvoorbeeld aanbieder en pensioenklant.

Pensioen doet niet aan klanten
Met de toenemende marktwerking in pensioenland zijn die moeilijke verhalen niet langer houdbaar. Werkgevers, financieel adviseurs en uitvoerders komen niet meer weg met een ingewikkelde propositie. De klant eist duidelijkheid over de oplossingen die er zijn. Zijn onderhandelingspositie daarbij is krachtig. Hij moet niet alleen zelf meer regelen, maar krijgt daar ook meer keuzevrijheid in. De aanbieder die niet uit kan leggen waarom zijn voorstel precies past bij een individuele klant komt niet eens in beeld. Vaag verkoopt niet.

Terug naar duidelijk

Daarom pakken Gerry Dietvorst en Michael Visser de duiding van pensioen helemaal anders aan. Even weg van de academische exposés op de vierkante millimeter. In plaats daarvan een verhaal over pensioen dat iedereen begrijpt. Terug naar de hoofdlijnen. Over de trends bij risico’s en de innovatieve oplossingen die daarvoor mogelijk zijn. Praktisch, met de nadruk op tips voor klant en aanbieder. Zodat ze elkaar weer gaan begrijpen. Klik verder om te zien hoe we dat doen, voor wie en wat de resultaten daarvan zijn.